Sporty Spice


Nu när jag ändå är igång kan jag väl lägga in en loserbild och en vinstbild...

Vi var på hockey härom veckan, Matildas första NHL-match, och hur slutar matchen? Jo, Dallas förlorar med 0-6... Dåligt! Det är iallafall på uppgång för Modo läser jag, och det är ju bra! Nu är det dags att vända på steken och klättra i tabellen och gå till slutspel. Så får jag kolla på lite hockey när jag kommer hem till Sverige. Deal?


Också vinstbilden dårå...
Vi hade Au Pair-möte förra söndagen och vi var och bowlade. Gissa vem som vann? Vet inte om ni ser det på bilden, men jag är den som fick 104 p på den vänstra skärmen. Skiter i om det är dåliga poäng, men jag vann. JAG VANN. Vet inte om det har hänt förut... Hatade bowling innan denna omgång. :)


Så! Nu har ni fått en hel drös med bilder. Vad tycks?
X

Party Rockers


Förr-förra helgen var vi ut och dansade, jag och puman.


Helgen som var partade vi igen! Jag, Matilda, Linnea och Inna åkte till fotbollskillarna och förade, svenskar, tyskar, engelsmän och rumäner. Mattias, Robert (Ashton Kutcher), Billy, Neal, Martin och en till svensk kille som jag inte snappade upp namnet på. Det var kul tills vi åkte ut då vi hamnade på Sfuzzi och musiken var sämst. Älskar ju att dansa ute så hur besviken blir man inte när dom spelar lugna låtar och "let's twist again"? Bengan, vart var du en kväll som denna?


Kul kväll med kul folk iallafall! Älskar helgerna här borta och vill helst inte lämna dom.. Bara vardagen, hehe.. Matilda och jag har iallafall infört Starbucks-tisdag så ikväll blir det kaffe, eller någon av julsmakerna som kommit in. Mums!
X

Shopping shopping shopping

Nya joggingpjux och byxa+tröja från Nike. Skorna gick på ca 250 svenska kronor. Bra av mig där! 


Lite "finare" saker från Forever21 och H&M.


Alltså, kommer aldrig ifrån H&M utan att ha köpt nya hårnålar & snoddar. Vet inte hur dom kan försvinna hela tiden..


Mist, lotion och showergel från Victoria's Secret. Luktar gudomligt!


Thanksgiving & Första Advent


Turkey och Sweet Potatoes med pecannötter och brownsugar var godast på bordet!
Knäppte knappt några bilder.. Det var en hel del annan mat på bordet också. :)



I söndags lyckades vi med att baka saftiga lussebullar och skypade under tiden med vår kära Värmland.
På kvällen hade vi adventsmys med bullar, glögg och Sunes Jul.


I'm gonna miss you


Jag är så himla ivrig på att få flytta ur det här rummet nu, trots att jag trivs rätt bra här i min lilla vrå.
Jag vill liksom packa över till gästrummet och se över allt jag har samlat på mig. Och provpacka. Ska bli så jävla spännande. Kan gå hur som helst alltså..

Igår städade jag rummet och gick igenom en hel del av det jag samlat på mig och när jag var klar hade jag helt plötsligt 5 stycken påsar full med saker och skräp som skulle slängas. Det är otroligt vad mycket rat man samlar på sig under ett år.. Eller inte ens ett år.

Som sagt ska det bli skönt att få packa ur mig ur det här rummet och bo 3 veckor i gästrummet. Tror jag behöver den tiden på mig att få ihop packningen.. Känns bara väldigt konstigt att den nya Au Pairen kommer om en månad, EN MÅNAD?!, och tar över MITT RUM. Vad är det för stil liksom... (Kan bara tänka mig vad Amanda tänkte när jag kom och stampade in på, vad som då var, hennes rum.)
Snart är det inte mitt längre och det är sjukt egentligen att jag nu, inte bara ska lämna detta rum och hus, men hela det här livet.
Det är som att man tryckt på paus hemma och hoppat in i en bubbla som svävar uppe bland molnen, både i solsken och storm, och att man nu helt plötsligt ska spräcka den här bubblan och trycka på play igen. Typ så känns det, och då förstår ni kanske att det kommer kännas konstigt, men sig likt, när jag kommer hem igen till lilla kära Örnsköldsvik.

Förstår ni att jag är hemma om mindre än 2 månader? Waaah, jag är nervös, pirrig, förväntansfull, men mest av allt så ska det bli sååååå skönt att få ge mina kära föräldrar och vänner en stor bamsekram och bara få känna mig hemma igen. Det är värt mer än man tror.

Nääe, bilder lovade jag va?
X

Last Sunday of November 2011


Nu ligger jag i sängen och ska precis sätta på en film att somna till. Idag är det, som ni alla vet, 1:a advent och vi har gjort denna dag till en riktigt bra dag, trots utebliven julkänsla och lite smått påkrypande hemlängtan till och från. Vi har bakat lussebullar och de blev riktigt bra! Saftiga med grekiskt yoghurt istället för kesella.
Sedan lagade vi middag och har nu på kvällskvisten druckit glögg, ätit lussebullarna och tänt det första ljuset framför dataskärmen och Sunes Jul. Så vi har verkligen gjort det bästa utav denna situation, trots att det känns helt fel att inte vara hemma nu under juletider. Detta är iofs andra året i rad som jag missar att fira 1:a advent hemma, men det är nog Julafton som kommer vara jobbigast. Tur vi har varandra!

Imorgon tänkte jag uppdatera er om vad som hänt senaste tiden och skämma bort er med en massa bilder. Har bilder på nya inköp, senaste partybilderna och såklart på dagens adventsmys bland annat. So.. stay tuned!

Idag när vi stod och bakade skypade vi även med våran käraste värmlänning i 2 h vilket var både konstigt och fantastiskt. Hon ska ju vara här hos oss... Snart ses vi igen på hemmaplan, det är ett som är säkert!


På tal om något helt annat har jag samlat på Quarters, ett mynt här i USA som är värt 25 cent (ungefär 1,50 svenska kr), eftersom att det finns olika stater på varje mynt. Så jag började samla dessa mynt och så fort jag hittade ett mynt med en stat jag inte hade så var jag snabb med att lägga undan det myntet. Nu idag har jag fått ihop alla stater och när min mamma var här köpte hon en bok till mig, och nu ser det ut såhär:

Fett nöjd!

Nu ska jag starta filmen så ses vi imorgon..
X

Thanksgiving


Idag är det Thanksgiving här i USA och jag är ledig. Har haft en riktigt skön förmiddag med en sovmorgon, joggingtur, städning av rummet och bara njutit av avv vara ledig på en torsdag. Om ca 2 h ska vi äta Thanksgiving-middag vilket innebär turkey, mashed potatoes, sweet potatoes, corn, bread, cranberry sauce, etc etc. (Funkar inte att skriva på svenska tyvärr. Kalkon och potatismos? Inte samma känsla..)
Denna dag handlar om att "give thanks" och vara tacksam över saker man har och har haft här i livet. Och att äta förstås. Så det är lika bra att ta seden dit man kommer och hoppa på tåget.

Jag vill säga tack till min familj. Mina föräldrar som jag älskar obegripligt mycket och inser mer och mer för varje dag som går hur mycket dem betyder för mig. Att man ska behöva åka flera tusen mil och vara borta 1 år för att inse det. Mina syskon, mina fina vänner, ord kan inte beskriva vad ni betyder.
Jag vill tacka mig själv, höhö, för att jag vågat ta steget och bara farit. Helt själv. 100% mitt egna beslut och jag är så glad att jag åkte. Jag är tacksam för möjligheter och för motgångar. Jag är tacksam för det här året och jag kommer alltid ha det med mig i bagaget vart jag än befinner mig i världen. Jag ångrar inget och jag glömmer inget.

Tack ♥

Something new...

Okej, blev less på bloggen och har därmed hakat på trenden och skaffat mig twitter. Lite rappare och enklare att bara slänga upp något som händer atm. Tror det kan passa mig bättre då jag fortare tröttnar då jag ska skriva en massa långa inlägg. Det är kul med twitter också. Kommer fortfarande att ha kvar bloggen och skriva i den, men det blir nog mer bilder från kameran och så då. Så in och följ mig NU. twitter.com/johannaperssn.
Jag skämtar inte, vi provar det här nu. Häng med mig.

X

Trevlig helg

Vill bara säga trevlig helg och puss på er!

Besviken


Besviken är jag. Så jävla besviken.

Idag var jag och tränade och var riktigt nöjd efter ett tufft pass. Åkte hem och duschade och blev så fruktansvärt sugen på choklad. Svensk choklad. Har inte varit på IKEA på typ ett halvår för att jag inte känner att jag behöver det, men just idag blev jag sugen på Marabou Choklad. Och Daim.
Jag åkte till IKEA och gick först och kollade på alla saker och ljus och tavlor och bestick och glas osv osv och blev så sugen på att skaffa eget och hade en riktigt bra känsla i kroppen. Bara njöt av att känna på lite svensk atmosfär.

Jahapp, då närmar jag mig food courten och bara känner hur det vattnas i munnen. Ser först att dom har gjort om hela delen och det första jag gör är ju att leta den där förbannade chokladen. Var är chokladen?! Hallå, vart är CHOKLADEN?
Ingenstans. Nej, just det. IKEA har tagit bort alla normala varor och bara infört IKEA's egna varor. Jag hade hört det lite löst sådär, men hade ingen aning om när detta skulle ske och det hade ju jag självklart glömt bort. Ingen jävla Daim fanns eller ingen Marabou Choklad. Bara IKEA's egna äckliga "choklad"...........................

Jamen det är ju helg iallafall!
X

Hej hej hej hej


Glömde visst bort att jag hade en blogg att skriva i för att uppdatera er om hur jag har det och vad jag gör.
Önskar att jag hade inspiration till att lägga upp flera inlägg om dagen, men det finns inte just nu.
Nu ska jag iväg på gymmet och sen kanske jag kan lägga upp lite bilder.
Insåg nu att ni inte har fått se bilder från Austin, va?

X

All for one, one for all


"Get into trouble. Make mistakes. Fight. Love. Live."

Every goodbye makes the next hello closer


Idag lämnade jag av Amanda på flygplatsen och vi har haft det jätteroligt tillsammans dessa 2 veckor. Det har varit skönt att ha henne här och kommer bli tomt på dagarna nu framöver.
När jag åkte från flygplatsen blev jag lite sentimental och av någon anledning förknippar man för det mesta när man lämnar flygplatsen att man har lämnat någon eller något. Antingen en person som åker hem eller ett ställe som man kommit tillbaka ifrån. Eller så har man hämtat upp någon, men den personen ska alltid tillbaka och lämna igen..

Jag insåg även att nästa gång är min tur att lämna och det skrämmer mig. Jag har trott att jag varit redo, men det känns så otroligt konstigt att lämna hela det här livet bakom mig. Nu på senare tid har jag börjat trivas så mycket och jag har hittat tillbaka till gamla vänner och allt känns bara så bra. Mycket shopping har det blivit och den som säger att man inte blir lycklig av att shoppa ljuger.. Sen är materiella saker inte allt och tro mig, det vet jag, för lycka kommer inte bara med pengar. Jag har världens bästa vänner och familj också så jag är lycklig därför också. Men visst är det roligt med nya skor... och väskor.. och kläder.. hihi.

Nu är det fredag! Vad gör du ikväll? Party eller hemmakväll? Jag har hemmakväll/biokväll ikväll och imorgon blir det party!

One life - live it, love it!
X

Lill-lördag

Vad sägs om att jag varit i USA i 10 jävla månader? Samtidigt som att det känns som att jag varit här i 1 månad skulle jag lika gärna kunnat ha varit här i 3 år typ. Mysko känsla alltså, som många andra gånger har jag svårt att förklara hela den här upplevelsen.

Igår var det onsdag och det är ju inte helt främmande att man går ut på en onsdag hemma i Sverige, men det verkar inte som att de riktigt hajat det här med Lill-lördag i staterna.
Vi var iallafall ut och käkade middag på Hard Rock, jag, Amanda, Sara och Linnea, för att sedan dra vidare till en bar och hänga lite. Dit kom även Mattias och Neal som spelar fotboll här. Sen gick vi vidare igen och dansade på ett annat ställe. Kul var det iallafall!


Gavin DeGraaaaaaw

I tisdags, japp, förra tisdagen var jag, Matilda och Linn på kånsääär.
Gavin DeGraw med Carolina Liar och David Cook som förband. Hade ingen aning om vilka de förstnämnda av förbanden var och det är inte min typ av musik, men ni MÅSTE lyssna på deras Show me what I'm looking for för den var grym. Grymmast var den.
Sen har David Cook vunnit American Idol för ett par år sedan men han spelar inte heller min typ av musik. Eller jag gillade inte hans låtar rättare sagt. Svårt då man aldrig hört låtarna förut men..

Sen kom huvudnumret in på scenen och woooooow, vilket talang karln är. Han sitter verkligen inte bara ner vid sitt piano och spelar gladpop hela tiden utan han är uppe och dansar och spelar gitarr och hoppar på sitt piano under konserten och är en riktigt bra live-artist. Man vet ju hur det kan låta när vissa artister sjunger live och det inte låter riktigt lika fint som på skiva, men Gavin kan verkligen sjunga. Bible. Nöjd tjej efteråt vill jag lova!










X

First weekend in November

I helgen hade vi det supermysigt och som jag nämnt tidigare jobbade jag hela helgen och hade fantastiskt bra hjälp av Amanda.
Mina värdföräldrar åkte till New York i fredags då min värdpappa skulle springa NY Marathon på söndagen.

På fredagskvällen hade den äldre killen baseballmatch och gick efter vinst i den matchen vidare till Championship dagen efter. De vann även den matchen och det blev lite väl spännande ett tag, men efter att MITT VÄRDBARN GJORT EN HOMERUN (!) ryckte de upp sig, vann matchen och blev Champions för hela säsongen. Stolt au pair.

På lördagen var vi som sagt på baseball och även fotbollsmatch för lillkillen. Det gick inte lika bra för hans lag men han gjorde sitt lags alla mål, nämligen 3 stycken. Stolt au pair igen.
På kvällen åkte vi på Cheesecake Factory och åt med två trötta killar som stupade i säng direkt när vi kom hem.

Söndagen började med ännu en fotbollsmatch för lillen och efter det åkte vi på bio, Real Steel, som passade som handen i handsken för killarna. Även jag tyckte den var bra också, så det var lyckat. På kvällen gjorde vi tacos och fy vad gott det var. Sen började vi nog se en film, men jag vet inte vilken för jag somnade nog direkt och sov mig igenom filmen, hehe.. Samma sak hände igår IGEN, men då såg jag hela 25 minuter av filmen...... Kul tjej.

Mina duktiga killar in action!



X

Kiss me underneath the mistletoe


Nu börjar det märkas att jul närmar sig och det pyntas för fullt i alla butiker. Jag tycker det känns för tidigt, men å andra sidan har jag inte riktigt begripit att det redan är november!

Iallafall så vill jag ju inte vara efter i allt förberedande och har därför införskaffat årets julskiva att poppa i både bilen och i huset för att få upp lite mysig stämning!

Vad tycker ni? Löp och köp!
Kolla den blicken bara, svårt att motstå..

Sunday morning, noon and evening


Idag är det söndag och till skillnad från er som fick en timme extra förra helgen, fick vi det inatt. Det var skönt vill jag lova. Har tappat sömn den här veckan pga sena kvällar och tidiga mornar så jag har varit helt slut den här helgen. I fredags lagade vi potatisklyftor med kyckling och beasås och kollade sedan film. Eller jag somnade efter typ 10 minuter. Sov igenom hela filmen och vaknade till sista dansnumret. Vi kollade på Step Up 2.

Igår hade vi fullt upp med fotbollsmatch och baseballmatch och trots att dagen kändes seg gick den i ett. Sedan var vi och åt middag på Cheesecake Factory och alla höll på att somna vid bordet. Sedan kom Matilda över och vi hyrde film, Crazy, Stupid, Love som jag (som tur var) sett förut och jag hann se ungefär 5 minuter av filmen innan jag somnade. Vaknade när dom börjat se en annan film och typ hade kommit halvvägs igenom den.
Sjuuukt trött..
Men nu är jag pigg och förhoppningsvis har jag tagit igen den förlorade sömnen nu!

Jobbar hela helgen då mina värdföräldrar är i NYC (avis) så vi myser på här hemma. Ikväll ska vi ha Taco-mys a'la svenskt vis. Mums!

Har ju varit på konsert också här i veckan som ni ska få se bilder på! Gryyym konsert och får ni chansen att se Gavin DeGraw live, ta den!

X

I just haven't met you yet

Friday, I'm in love!
Nyss hemkommen från bio och Footloose och kan man bli annat än kär i Kenny Wormald?
Kolla ba på'n själv då.. Också kan han dansa som en Gud. Han tar jag med mig hem. Skiter i alla mina kläder, men han ska ner i väskan. Punkt.





X

Senaste inköpen!

Hola chicas y chicos! Här kommer ett axplock från mina senaste inköp.

Denna låda fylld med kläder, skor och väskor ska skickas hem

Nya pumps från Guess, köpta på DSW

Myskofta från Forever21

Klänning från Forever21 i Vegas

Örhängen från Aldo

Min nya doft! Love it. Hade gått och luktat på Chanel Mademoiselle typ 4 ggr och var nära på att köpa den, men då fick jag nys om denna parfym och när jag väl luktat på den var det inget snack om saken!

Ha! Trodde ni på allvar att jag glömt att köpa nytt nagellack..?



X

10


Förresten!
Idag påbörjar jag min 10:e månad i US and A! Sjukt ändå..
Nu har det blivit så verkligt att jag snart åker hem för nu är letandet efter en ny Au Pair i full gång och samtidigt som att jag tycker det är spännande är det även konstigt. Jag känner mig redo iallafall!
X

October 1st


Nu sitter jag i soffan och slappar med en kopp kaffe framför tvn och Today Show.
Haha, jo, det är faktiskt sant fastän det låter som att jag är 61 och inte 21 år. Inte för att det är nåt fel men... Sidospår.

Har varit på gymmet redan och löpt lite så nu är jag redo för att fånga dagen.

Ikväll tänkte jag lägga upp lite bilder på mina senaste inköp. Bland annat parfym, pumps, örhängen och en myskofta.
Sen har jag en hel del att berätta från min Halloween...!
X

Johanna Persson

Courage Faith Strenght Hope Love

RSS 2.0