355 dagar senare


Ja, nu sitter vi här på självaste Nyårsafton och tänker tillbaka på året som varit. Summerar upp om det varit bra, dåligt eller helt enkelt en blandning av lite av varje. Jag skulle få skrivkramp många gånger om ifall jag skulle försöka summera upp detta år, 2011, då jag har så mycket tankar och varit med om så mycket som jag knappt kunnat drömma om under dessa 355 dagar. Ja, jag lämnade Sverige för så många dagar sen och det är helt ofattbart. Jag har väntat på denna dag så himla länge, men när den väl är här kommer det som en chock. En chock som i att det helt plötsligt gick så fort, en chock som i att jag är så stolt över mig själv och att jag klarade av detta, och en chock som i att jag faktiskt ska lämna det här livet om 17 dagar.

Det har varit alldeles underbart många stunder, jag har fått göra resor som jag har legat i sängen hemma i flickrummet och fantiserat om.
Jag har blivit kär i New York City som över en helg fängslade mig så att det är oförklarligt. Jag har varit uppe i Norr och fått lite svensk känsla i självaste "USA's Sverige", Minnesota. Jag har doppat tårna i Lake Michigan och fått se Chicago från USA's högsta byggnad. Jag har fyllt "myndig" i Los Angeles och känt mig som en stjärna på Walk of Fame i Hollywood. Fick känna på the Pacific Ocean och inse att jag aldrig kommer bosätta mig där jag inte har nära till havet. Jag har spelat på enarmad bandit i Las Vegas och fått vittna mina fina gifta sig. Jag har legat på kanten till ett stup vid Grand Canyon och fått se ett av de stora 7 med egna ögon. Fått se det som inte kan fångas på bild. Om 17 dagar åker jag tillbaka till kära New York City och möter upp en av mina bästa vänner för att spendera en helt fantastisk vecka med henne. Det låter klyschigt, men jag är oerhört tacksam till allt jag fått uppleva.

Detta år har fått mig att växa och bli säkrare i mig själv. Att åka till ett land där ingen pratar ditt modersmål gör att jag varit tvungen att våga mer än vad jag gjort hemma. Frågar man inget får man inte veta något och det har gjort mig några centimeter längre. Jag har träffat de mest fantastiska vänner här borta och jag förstår inte vart dom har varit hela mitt liv? Det är helt ofattbart hur man kan klicka så bra med några människor man aldrig träffat förut och som man "måste" vara med. Inte det att man är tvungen att vara med någon, men man kopplas ihop med människor man aldrig träffat förut och känner inte en själ här borta, och jag har vänner jag umgås med då och då här, utan att känna att jag behöver träffa dom väldigt ofta, men med Evelinn och Matilda har det varit helt annorlunda. Jag skulle inte byta bort dom mot någonting i hela världen.
Min värdfamilj har varit fantastisk, och det är få förunnat vad jag har haft för möjligheter under mitt år. Jag har inte haft någon curfew och jag har haft en alldeles egen bil. Jag har kunnat handla precis vad jag vill ha i matväg och jag har aldrig känt mig inlåst liksom. Det har varit väldigt fritt och det tycker jag har varit underbart. Jag är en person som behöver min egentid och det har inte alltid varit lätt att bo ""på jobbet".
Det har inte alltid varit lätt att vara inneboende och efter ett år hos en amerikansk familj känner jag att jag aldrig vill vara inneboende igen. Det är svårt att känna sig 100% hemma, för det är inte mitt hemma, och ibland kan man känna sig i vägen och obekväm att gå och plocka i någon annans kyl. Men för det mesta har det varit bra!

Jag skulle vilja säga att 2011 har varit mitt år, och det har varit en upplevelse jag alltid kommer ha med mig och jag kommer alltid kunna gå tillbaka och känna att det här gjort mig starkare. Och det har det, det har för det mesta varit helt underbart. Livet utanför Au Pair-jobbet, alltså. För det var nog inte som jag hade tänkt mig kanske, jag vet inte, men jag kan ju helt enkelt gå in i mig själv och känna efter, för det har inte gjort mig lycklig. Det här jobbet har många gånger fått en att känna sig liten och sårbar, eller rättare sagt, det har fått MIG att känna mig liten. Det har många gånger känt mig som en fantastisk människa också, för det har jag fått höra.
Men jag hoppas mer på att få säga att 2012 kommer bli mitt år. Det ska bli mitt år. Det ska bli en nystart och en början på något annat. Sitter och lyssnar på Demi Lovato's "Skyscraper" och jag är inte nere på backen alls, men nästa år ska jag helt enkelt sikta lite högre.
"You can take everything I have
You can break everything I adm
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper"

2012 ska bli mitt år och det jag längtar till mest är att få komma hem och krama om min familj och mina vänner. Det är allt jag behöver.
Så, som vanligt babblar jag på och skulle kunna skriva en hel bok om mina tankar och det här året, men vi slutar här och jag vill önska er alla ett Gott Nytt År! Snart ses vi i Sverige!
X

No sleepin'


Då var jag nedflyttad till gästrummet och sängen som står i det rummet ser riktigt bekväm ut, dubbelsäng med duntäcke och stora fluffiga kuddar.

Jo, tjena. Sängen är mycket hårdare än vad jag är van vid, täcket är för varmt, kuddarna är alldeles för tjocka så att man får nackspärr när man ligger med huvudet på dom. Det enda som är bra är storleken för jag älskar det faktum att jag kan ligga diagonalt eller snett över sängen bäst jag vill.

Summa sumarum av detta har blivit väldigt lite sömn. Har inte sovit såhär dåligt på hela det här året. Får se hur det går imorgon, hoppas på bättre sömn!

Ikväll kommer nya au pairen... Kan inte fatta det! Ska bli skönt, men konstigt som sagt. Jag som väntat på den här dagen så länge, har nu en konstig känsla i kroppen. 1 vecka kvar att jobba och sen är jag officiellt klar! I did it!

X

Holiday pictures

New


Råkade trycka på några knappar på datorn och gjorde om lite här på bloggen.. Bilden verkar inte vilja komma upp och jag vet inte hur man gör om med texterna och koderna och allt vad det är och jag orkar inte ändra tillbaka, men jag fick in en nedräknare iallafall och hoppas det funkar! Som ni ser är det i skrivande stund 29 dagar tills jag åker till New York. På tisdag är det exakt 4 veckor!!

X

Så mycket att göra på så lite tid

Äe, att det redan är 4:e advent är något som skrämmer mig! Redan?!
Nyss var det ju 1:a advent och vi fick äntligen tända det första ljuset i ljusstaken. Fyra veckor senare har alla ljus brunnit. Känns som fyra dagar.

Helgen har varit lugn och avkopplande. Vi har varit på bio, shoppat, kollat hyrfilm, lagat god mat, bakat, ätit risgrynsgröt, kollat på Mysteriet på Greveholm (vi hade 15 avsnitt att ta igen..) och bara myst!

Medan vi satt och åt i fredags kollade vi på Musikhjälpen och fick för oss att maila in dit då de kollar vem som är längst ifrån buren lite då och då. Vi skrev att vi satt i Texas och kollade på dom och rätt vad det är får vi ett mail tillbaka då dom frågar om dom fick ringa upp! Sagt och gjort så var vi med i sändningen! Lite pirrigt var det, men det var kul och vi fick önska en låt. Den spelades dock aldrig så länge vi satt och lyssnade. Sjukt bra program iallafall, synd att det är slut. Starkt jobbat att samla ihop så mycket pengar till att flickor ska få gå i skolan. :')

Idag har vi som sagt bara slappat. Vi kollade på Svenska Hjältar på datorn imorse och jäääklar vad tårarna rann. Från det att "björnligan" kom ut på scenen, rann tårarna i stort sett genom hela programmet. Efter det åkte vi till mig och gjorde risgrynsgröt. Mums vad gott! Sen passade jag barnen lite då mina värdföräldrar åkte på julklappsshopping. Än så länge har jag ett paket under granen, men önskar mig "julklappar" in på mitt konto i år!

Nu sitter jag hos Matilda och ska alldeles strax åka hem och sova. Imorgon börjar 2 veckors jullov för pojkarna så det blir lite längre arbetsdagar än vad jag brukar ha det, så vi får se hur det går!
Inte nu på fredag, men nästa fredag kommer den nya au pairen. Sinnessjukt. Om 4 veckor åker jag till NYC.
Känns som att det helt plötsligt blev en himla massa att fixa och göra på så lite tid.. Men allt ordnar sig.

God natt ni fina, snart ses vi!
X

Music's the reason I know time still exists


Bra respons på videoinlägget.
Hädanefter: What happens in Dallas, stays in Dallas.
You guys are crayyyy

Jajajaja osv osv

Tänkte dela med mig av mina favoritlåtar atm iallafall. Vad lyssnar ni på där hemma? Är det någon bra svensk artist, svenska låtar?
Har fått dille på house och hip hop nu för tiden. Avicii är ju grym! Jag som är efter för jag hade ingen aning om vem det var förrän Amanda var här och hälsade på! Och lugna låtar. Alltså jag lyssnar på allt. Kolla nedan och youtuba, spotifya eller gör vad ni vill. Topp 15, in och lyssna! Dom 5 första är nog mina favoriter just nu.

1. Chris Brown - All back
2. Stars - Dead Hearts
3. Christina Perri - A thousand years
4. Jay Z, Kanye West - Ni**as in Paris
5. Kid Cudi, MGMT, Ratatat - Pursuit of Happiness
6. Outasight - Tonight is the night
7. Carolina Liar - Show me what I'm looking for
8. Avicii, Leona Lewis - Collide
9. Lil Wayne, Bruno Mars - Mirror
10. Drake, Rihanna - Take Care
11. Demi Lovato - Fix a heart
12. Selena Gomez - Hit the lights
13. Kelly Clarkson - What doesn't kill you
14. Avicii - Levels
15. Justin Bieber - Drummer boy


X

Stolt mama


Idag var vi på lillkillens Speech för han har lite problem med att uttala vissa bokstäver och ord och vi började med det för ca 8 månader sen. Då var det svårt att förstå honom och han kunde t.ex. Inte säga "yellow" (yejjow) och en hel del andra ord och läten.
ALLA var en "he" och jag tror inte han visste att "he" och "she" var olika saker. Allt var "he".
Idag säger han perfekt yellow och han säger nästan bara "she" när han pratar om tjejer och jag är så stolt över honom att han har blivit mycket bättre. Han gör verkligen sitt jobb under sessionen och för det mesta när vi gör hemläxan.
Men, jag är också stolt över mig själv som har gjort läxan med honom varje vecka. Det har varit mycket skrik, bråk och många tårar och jag har ibland behövt vara en riktig tjatig au pair som upprepat samma saker vecka efter vecka. Hårt slit lönar sig verkligen för jag som spenderar så pass mycket tid med honom märker ju skillnaden.
Sen fick han en massa beröm av sin lärare idag också, så vi ska nu gå vidare och kunde ta bort några bokstäver som han sätter helt!
Stolt Au pair!!!!
X

Nytt försök


Efter många om och men så har jag äntligen fått iordning på den där förbannade videon. Nu ligger den iallafall uppe på youtube för det var enda sättet som funkade och jag orkar inte hålla på så mycket mer nu, men här kommer iallafall en liten hälsning till er. Haha, skratta och njut! (Och låtsas som att ni såg på den igår...)

http://www.youtube.com/watch?v=bbdoeZYDCDI&feature=youtu.be


Idag har jag varit i Amerikat i 11 månader också. That shit cray!!
X


Nänä nänä

Det gick visst inte att ladda upp från iPoden, ska försöka från datorn lite senare! Håll till godo!

Tja tja bloggen

Vill först bara säga att jag hade skrivit en låång text till bilderna i inlägget nedanför, men tydligen ville det inte följa med i uppdateringen.. Jaja, minns ej vad jag skrev så vi går vidare därifrån va?

Tänkte lägga upp en videoblogg, haha! Sjukt konstigt att prata med sig själv i en kamera men det gick det också. Ska prova om det funkar, okej, är ni med mig? Här kommer en hälsning till er. :)

Hej mitt vinterland, stick härifrån

Everyday it will rain


Nu ligger jag på golvet och skriver detta inlägg.
Ja, på golvet. Fastän jag tycker att det kan vara vidrigt med heltäckningsmatta är det faktiskt ganska bekvämt ibland när man känner för att lägga sig ner på golvet, vilket jag får för mig att göra en hel del. Kommer sakna min härliga heltäckningsmatta som säkert är full med kvalster och skit...

Har haft en picture perfect helg. I fredags hade vi det traditionsenliga "fredagsmyset" och käkade chips och kollade på Karatefylla. Är det någon som har sett det hemma? Är en sjukt vidrig, men även väldigt roligt humorserie, som jag kan tänka mig att det gått dåligt för, rent tittarmässigt, men har man väl börjat se kan man ju inte sluta.. Också somnade jag i Matildas härliga säng som jag alltid gör. Alltid.

Igår, lördag, jobbade jag på förmiddagen och så fort jag hade slutat åkte jag och Matilda till Galleria och kollade lite shopping. Nu har det börjat bli kallare även här och jag var ute efter en vinterjacka och tror ni inte att jag hittar en fin kappa på första affären vi går in i? En mörkblå med bruna knappar och den var riktigt fin. Det bästa av allt vara att den bara kostade $25 på rean vilket motsvarar ungefär 170 svenska. Bra start!
Sedan kikade vi runt lite till innan vi åkte hem till Matilda och kollade på tre stycken hundar, varav en av dom förmodligen skulle stanna kvar där om dom bestämde sig för att behålla någon utav dom. Så nu är Matildas värdfamilj med hund! En stor, klumpig Grand Danois skaffade dom sig...

Sedan på kvällen mötte vi upp Kathy som är en tysk Au Pair och åkte därefter vidare till Mattias, Robert och Billy. Vi drog igång ölspelet på en gång och hade det himla roligt! Tråkigt att Robert åker hem till Sverige nästa vecka och Mattias veckan därpå.. Jag åker ju iofs hem om snart bara en månad men det är så typiskt när man väl träffat några som man trivs och har kul med!
Efter vi spelat ett tag åkte vi vidare till en nyöppnad klubb och skulle precis gå in men då kunde inte Kathy komma in för hon är underaged och hade bara ett typ av studentkort, men dom var tvugna att se körkort eller pass, så vi kunde inte gå in där. Varpå jag rotade i min väska och insgå att jag tagit med mitt svenska bankkort och mitt amerikanska bankkort och glömt mitt körkort hemma. Så jävla ironiskt.
Iallafall så när vi står där ute och väntar kommer ingen mindre än Owen Wilson (googla) och går in på den klubben. Äntligen fick vi se en kändisjävel! Hade dock önskat mig någon snygging.....
Vi drog iallafall vidare till Sfuzzi där vi var förra helgen och dom spelade så dålig musik, och trodde inte att jag skulle få komma in eftersom att jag alltid behövt visa leg där innan. Men då säger han att han känner igen mig och jag behöver inte visa något för att få komma in. Happ, då var man stammis då..?
Dj:n spelade iallafall lite bättre musik nu så vi fick dansa en hel del!

Sedan åkte vi vidare på "efterfest" hos grabbarna som dog av ganska så snabbt så jag och Matilda åkte hem och sov i hennes skööööna säng.

Idag, söndag, sov vi ut och åkte sedan på mitt Au Pair-möte som det var "jultema" på och vi åt julmat/kakor/godis från alla möjliga sorters länder då alla Au Pairer skulle ta med sig något man äter kring jul till mötet. 
Sedan åkte jag och Matilda till grabbarna och så snälla som vi är bjöd vi med dom på middag. Eller för deras del var det frukost.

När vi kom tillbaka hit så värmde vi på lite glögg, plockade fram pepparkakor, tände andra adventsljuset och satte på Mysteriet på Greveholm som vi kör som julkalender i år. Igen. Hög mysfaktor på denna helg och den har varit nästintill perfekt! Lördagsmorgonen kunde ha börjat bättre, men all den andra tiden har vägt upp det.
Som sagt, grym helg och idag har vi lite söndagsångest, dels för att helgen redan är över och vi ska upp och jobba imorgon, sen sägs det att det kan bli minusgrader inatt vilket innebär is imorgon eftersom att det regnat hela dagen idag vilket med stor sannolikhet innebär snowday vilket innebär att jag måste vara hemma med barnen hela dagen. Sen dels för att tiden går så fort och alla roliga stunder går för fort. Kan inte fatta att min tid snart är över.
Jag njuter av tiden som är kvar. Varenda sekund. (Då jag är ledig...;))

Nu ska jag sova och drömma om hur perfekt även nästa helg kommer bli!
Ha en trevlig måndag!
X

Johanna Persson

Courage Faith Strenght Hope Love

RSS 2.0