Final destination, Dallas

Yay! Mamma kom med planet och vilken konstig känsla det var att se henne komma ut genom dörren på flygplatsen. Liksom här, i Dallas. Det var sjukt men riktigt skönt! Hon gick och la sig för en liten stund sen, och jag kan tänka mig att hon är rätt slut nu. Efter en 20 timmars flygresa, plus att klockan var 2 am när vi kom hem hit till huset förstår jag henne. Kommer ihåg hur trött jag var själv när jag anlände till staterna.
Nu är hon iallafall här vilket är skönt och hon blev impad av huset vilket väl är bra.

Hon fick även med sig lite godsaker åt mig.. hehe! Love Sweden!


Fick även ett brev av fadern min med ganska många dollar i vilket var väldigt tacksamt! Nu ska jag spara! (=köpa ett par nya joggingskor, eller en Michael Kors-väska) Tack tack!

XX

Mom, mommy, mother.


Waah, sitter här och är dönervös över att mamma somnat på tåget ner till Stockholm så att hon är kvar där nu och inte sitter på ett plan just nu och ganska precis lämnat Chicago. Men det återstår att se helt enkelt. Åker nog till flygplatsen ändå utifall att hon kom med..

Så, om två timmar får jag äntligen krama om min mamma igen, efter nästan 4 månader ifrån varandra. Yay!

Tre tacksamma syskon som har väldigt fina föräldrar! 


XX

Happy Easter and Happy birthday


Har haft en riktigt skön, lat dag idag och det har behövts. Dock sov jag alldeles för få timmar i natt och borde egentligen ha gått och lagt mig redan men vi sitter och slökollar på Shrek 2 så jag kommer mig inte för att gå upp och lägga mig. Höjden av lathet må tyckas, men det känns så jobbigt... "I'm super tiiiiireeeed"!

Idag var vi som sagt till kyrkan och det var intressant. Dock babblade prällen på lite väl mycket där på slutet så att jag höll på somna, men det var överlag helt okej. Sedan åkte jag och Nicole en sväng till mallet och strosade runt på Barnes & Noble och kollade lite böcker. Sedan akte vi hem och satt vid poolen en sväng för att till middag avnjuta en fantastisk måltid med mashed potatoes, ham, gravy och peas. Mycket gott!
Har förresten inte berättat om Nicole. Det är familjens första Au Pair och hon är här och hälsar på nu. Hon har varit här i snart 2 veckor och åker hem redan på onsdag. Time flies alltså! Men i samma veva som hon åker kommer ju mamma, så det blir inte alltför ensamt. Känns bra att det händer lite grejer och jag har lite saker att se framemot.

På tisdag kommer mamma, om en månad blir det NYC, min syster kommer förmodligen i mitten av Juni, Minnesota i Juli, weekend hos Johanna i Ohio i Augusti och däremellan någon gång ska jag ta mig upp till Lisa i Pittsburgh innan hon åker hem igen i September!  


Sist men inte minst vill jag gratta min bästa storebror Joakim som fyller 25 år idag! Halvvägs till 50, det börjar ta sig! ;) Happy b'day!



XX

Hard Rock Café

Förra veckan åkte jag och Nicole in till Downtown och till Hard Rock Café där vi mötte up Evelinn och Nina för en rockig lunch! Återigen en fantastisk dag och jag hade på mig mörkgrå jeans, ett svart linne och svarta boots vilket kanske var ett av de dummaste klädesval jag gjort med tanke på värmen, men jag överlevde. Nätt och jämt.  
Det är nu värmen har kommit hit för att stanna. Idag är det mulet, men ända +27 grader. Så varmt har vi det!

Glad påsk på er där hemma förresten!
Vi var i kyrkan i förmiddags och ikväll blir det amerikansk påskmiddag med honeyglazed ham!







Nu är det bara två dagar tills mamma kommer hit. Can't wait!!
X

Fort Worth

Så, en vecka senare kommer äntligen bilderna från Fort Worth. Det är ett jättemysigt ställe (stadsdel?) en bit utanför Dallas, ungefär en timme ifrån mig, men det tog oss 2 timmar att åka tid pga trafikstockning, panik över att bensinen höll på att ta slut också körde vi egentligen en omväg men tillslut kom vi fram iallafall. Vädret var underbart och det hölls en Art and Music Festival där så det var väldigt kul att bara strosa runt och kolla på allt. Fick riktig festivalkänsla och drömde mig hem till Hamnfesten och Gatufesten och bara svensk sommar..


















Lite blandade bilder från FW och i nästa inlägg blir det lite bilder från Hard Rock Café! Den ni!
X

let's hear it for NEW YORK!!!

Åhå, hade ju tänkt att skriva om Fort Worth och lägga upp alla härliga bilder därifrån samt skriva om vilken härlig dag vi haft i poolen idag men det känns som att mina nyheter väger lite tyngre för stunden...

Åker nämligen till NYC om ganska precis en månad. JA DU LÄSTE RÄTT! Bokat och klart är det, så jag ska bara se till att inte bli dödssjuk så ska väl det här gå vägen. Big Apple, here I come!

Sen kommer ju min fina mamma om en vecka och vad kul det ska bli. Har redan ångest över hur jobbigt det kommer bli när hon ska åka hem igen.. Men det tar vi då! Först ska vi ha en awesome mor-och-dotter-vecka.

Sen sist men inte minst; Hade lite flyt när min värdmamma kom in i tv-rummet tidigare ikväll, där vi alla andra satt, och sa att hon hade bokat 4 st biljetter till fotbollsmatchen mellan FC Dallas - LA Galaxy.
Då säger min värdpappa att han inte kan gå för att han är i Florida så då kollar min värdmamma på mig och säger;
"Well, then there's one ticket left, Johanna, I guess you, me and the boys are gonna watch David Beckham!!" Alldeles uppspelt var hon, skulle gissa på att det är hennes frikort. Men vem har inte en crush på Becks?
Så ja, I guess it's my lucky day today!

Får blir ett inlägg om FW imorgon istället, nu ska jag drömma om the city that never sleeeeeeeeps!
X

Virgin Island, Bohol, Filippinerna.

March of Dimes


I lördags hade vi Au Pair-möte och denna gång skulle vi gå en promenad på 5 miles. Skitkul tycker du, men det var faktiskt i ett gott syfte. Det var nämligen March of Dimes den helgen vilket är en årlig Walk som stödjer barn som blivit födda för tidigt. Så för varje mile man gick skulle man skänka $5, vilket blev en del då det var 1500 personer som gick.

Klev upp 05.30 (Inte gjort det sen dagen jag åkte till USA) och gick ner och käkade min gröt innan jag blev upphämtad runt 06.15 av en annan tjej i min grupp. Vi åkte till en Dart Station, typ tågstation, och väntade på ett tåg som skulle ta oss till sjön vi skulle gå runt. Har inte varit så trött på länge och herregud vad det kändes drygt att gå en långprommis just vid den tidpunkten. Vi kom dit vid 08.30 och en halvtimme senare började vi gå. Eller gå och gå, första tio minuterna stod man mest still innan det började röra sig lite smått pga allt folk.
Vädret var iallafall perfekt och det var skönt att gå, speciellt när man gjorde det av en bra anledning.

Pigg och glad 7.10 en lördagmorgon

Au Pair in America-tröjan var på!

Mycket folk och fantastiskt väder


Efter 5 miles var jag lagom trött, hade nog hellre sprungit än gått (not) men huvudet hängde inte riktigt med. På vägen hem höll jag på att somna i både tåg och i bil men det var bara hem, käka något och slänga sig i duschen lite snabbt för att sen dra iväg och hämta upp Evelinn, Nina och Matilda för en resa värd att minnas till Fort Worth. Skriver om det imorgon för nu ska jag borsta gaddarna och krypa ner under täcket och drömma om... dig!
X

Påsk på svenskt vis i Amerikat


Klockan är 10 pm och jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Temperaturen är just nu +31 grader celsius och det är helt sjukt att det inte blir mycket svalare på kvällen ens. Jag ska verkligen inte klaga nu när denna temperatur är här, för jag vet att jag inte kommer att vilja gå utanför dörren om någon månad då +40 börjar tränga sig på..

I fredags var vi ju som sagt på påskbuffé på IKEA och man kände sig nästan som hemma när man fick se alla godsaker de hade dukat upp. Det var lax i alla dess former, sill, ägg, prinskorv och köttbullar, potatis, janssons frestelse med mera. Jag som älskar lax och endast ätit det EN gång sedan jag kom hit, var mäkta nöjd när jag fick se utbudet på den fronten. Nöjd!


Min tallrik

Me and Evelinn

Nina and Matilda



Nytt inlägg kommer om min fullspäckade, men härliga, lördag!
X

Smorgardsbord


Ikväll blir det påskbuffé, påskbord, smörgårdsbord, ja, you name it, på IKEA med ett helt svensk-gäng!
Jag, Evelinn, Nina, Matilda, Sara & Jason (Saras pojkvän som är amerikan)! Det ska bli gött med lite "svensk" mat. Det är ju inte riktigt som när mamma eller pappa lagar, men de försöker ju iallafall. Bättre än alla de färdiglagade, frusna rätterna, som man bara behöver stoppa in i micron och vips så är det klart.
Jag ska njuta iallafall!





Blixtar och dunder, magiska under


Igårkväll fick vi världens storm här i Dallas! Jag var på Target med tjejerna och precis efter att Evelinn lämnat av mig hemma började det blåsa något fruktansvärt och hela himlen var upplyst av blixtar. Lite häftigt var det men samtidigt har man sån respekt för vädergudarna att man inte riktigt kan slappna av och njuta av att himlen är vacker när det faktiskt kan slå ner i just mitt hus när som helst. Så precis när jag skulle somna small det till och det lät som att något skulle bomba huset.. Kunde inte somna om på ett tag efter det.
Tydligen är det stormperiod här nere i Texas nu under våren, så det är väl bara att låta det dra igenom. Det kommer för det mesta på kvällen och eftersom att det är så pass varmt här nu gör det inte så mycket.

Nu drar jag på gymmet... Sen är det äntligen helg!


After a hurricane comes a rainbow


Jag gjorde ett aktivt val imorse. Det blev gymmet istället för sovmorgon... Med tanke på att jag är van att kliva upp runt 07.30 varje morgon, var det inte alltför jobbigt att kliva upp samma tid även idag (okej, jag tog en timmes sovmorgon) för att åka till gymmet och spinna lite på cykeln. HATAR allt vad heter löpband och spinningcyklar men idag var det som att jag fick extra krafter och bara matade på där jag satt på cykeln. Tungt, riktigt tungt var det, men jag höll ihop och kämpade röven av mig för att få lite resultat från alla dessa träningspass. Förhoppningsvis lönar det sig i längden och trots att jag drar mig för att gå på spinningpass känner jag att det blir bättre för varje gång jag går. Kul liv, ja!


Färgade även håret idag. Det behövdes verkligen eftersom att jag inte färgat håret sen December då jag nyss kom hem från Asien. Hade en riktigt markant utväxt så nu är den borta! Skönt, men plånboken blev mindre glad.
Här är resultatet. Tyvärr tog jag ingen före-bild men ni kanske kan se utväxten på alla andra bilder... Hehe


Nu blir det sängen!
God natt!

April shower bring May flower


Hallå alla glada! Varning för långläsning, men jag har lite att ta igen känner jag..

Är rätt nyss hemkommen från bio med Evelinn och Matilda. Vi såg "Take me home tonight" vilket var en helt okej komedi men sjuuukt jobbig att titta på vissa tillfällen då det ibland var så pinsamma scener att man bara ville gräva ner sig i stolen och gömma sig. Men 75 cent var det allt värt. Ja, du läste rätt. Varje tisdag kostar det bara 75 cent att gå på bio. ($2 övriga dagar) Dock är filmerna någon månad gammal men det spelar ju ingen roll om man inte frivilligt måste se den på premiären och vill betala fullt pris.

Har förresten inte berättat om Matilda, som är ett nytt tillskott i vårt svenska Au Pair-gäng här i Dallas. Eller åtminstone Frisco/Plano. Hon kom hit för ca en månad sedan och hennes mamma hade visst hittat min blogg på Internet så hon hörde av sig till mig, vilket var väldigt trevligt, och nu är hon en av oss. Riktigt kul! Hon kommer från Ängelholm så vi är verkligen från alla håll och kanter nu. Ängelholm (söder), Åmotfors (mitten) & Örnsköldsvik (härliga norrland).

Det har hänt lite grejer sedan sist jag bloggade; Pannkaksparty, surprise-party, avskedsmiddag för Erlend, filmkvällar, bio, Cheesecake Factory, poolparty, besök av grandma, födelsedagskalas, adventure monday.

•För någon helg sedan "firade" Evelinn 6 månader i Texas och hon bjöd in till en liten tillställning med pannkakor + alla sorters tillbehör, Irish Coffee och Amaretto med cola.
•På lördagen samma helg ordnade vi ett överraskningsparty till Ruth och hon hade ingen aning vilket var jättekul, sedan åkte vi vidare till en klubb och dansade.
•Erlend från Norge åkte vidare till Mexico innan han drar hem igen efter att ha spenderat en månad i Texas, så vi hade en liten avskedsmiddag för honom på Ra och jag åt den bästa sushin jag någonsin ätit.
•Filmkvällar och biobesök har vi haft gott om och vi har bland annat sett; Sanctum (igen), Limitless, 127 Hours, Inception (somnade efter halva..) & Take me home tonight.
•Farmorn i huset har varit på besök i en vecka och det har varit riktigt trevligt! I söndags firade vi min värdmamma som fyllde 42 och jag tror hon var rätt nöjd med sin dag. Iofs startade hon dagen med ett maraton på 13,1 miles som hon fick i present av sin man....... Efter det åkte vi alla på brunch och när det var färdigt hade fru & man bokat in massage och middag lite senare. Sedan blev det tårta och paketöppning och jag stod för tårtbaket. De var mäkta imponerade över både utseende och smak när de fick prova på min hederliga gräddtårta. •Efter allt firande åkte jag till Evelinn för lite poolhäng och en Irish! Det var nog den bästa helg jag haft här i staterna och helgen avslutades med en fantastisk kväll i poolen med härligt umgänge.
•Skulle åka till McKinney i måndags för att byta ut vindrutetorkarna och då följde Evelinn med mig. Eftersom att vi ändå var i McKinney kände vi att vi kunde utforska lite runtomkring så vi åkte och kollade på några grymt fina hus samt tog en Chipotle-lunch och satt på uteserveringen innan vi åkte hem igen. Helt fantastisk måndag. Det ska framöver bli våra adventure mondays!

Här kommer lite bilder från några av tillfällena!

Pannkakstillbehör!!

Självklart har jag alla tillbehör med.. Ska det va så ska det va!

Evelinns värdpappa visade upp lite bartenderskills!

Surprise! Ruth fick detta kort med alla oss som var med på partyt!

Jag och Evelinn bakade tårta, men den blev inte riktigt som vi tänkt oss. Sprutgrädde är inte att rekommendera.

@ Ra. Yummy for my tummy!

Poolparty! Jag klagade inte den kvällen kan jag lova. :)



Nu blir det sängen. Jag får sova ut imorgon, faktiskt andra dagen denna vecka, så vi får se om jag antingen sover ut eller drar på gymmet.. Undra vad som lockar mest..
Sov gott ni fina.
XX

Jag är modoit, och jag älskar Örnsköldsvik

Nu har jag inte bloggat på länge men vill bara säga att man ibland blir extra stolt över den bakgrund man kommer ifrån och en sportfåne som mig blir väldigt glad över att Modo hockey, in i det sista, har krigat sig kvar i Elitserien. Det gör mig varm i hjärtat för jag vet hur mycket detta betyder för Örnsköldsvik och framför allt spelarna och Modo Hockey. Grattis!

Nu har jag hållit tummarna för Modo och hoppas att ni håller tummarna där hemma för att mitt Dallas Stars tar sig till slutspel! De har 2 poäng upp till slutspelsplats med tre matcher kvar. Crossing fingers!!


Johanna Persson

Courage Faith Strenght Hope Love

RSS 2.0