Back in business

Nu är jag tillbaka "hemma" i Dallas och fastän det kändes jobbigt att lämna lägenheten och Chicago tidigare, kändes det faktiskt skönt att komma tillbaka hem. Det är väl så det sägs, borta bra men hemma bäst. Så då förstår ni kanske vad jag längtar ännu mer till.

Iallafall har jag haft en fantastisk semester och har tagit oändligt många bilder som inom snar framtid kommer upp här på bloggen. Förhoppningsvis ikväll, kanske imorgon.
Nu ser jag fram emot en rolig tid här i Dallas och vi ska göra sommaren riktigt bra!

Nu kommer Skåne hit och vi ska göra Frisco/Plano osäkert!

Måste tillägga att jag saknar mina vänner där hemma ofantligt mycket. Fastän jag ibland är dålig på att höra av mig, tänker jag på er var dag som går. Glöm aldrig det.




Off we go!
X

On step forward and two steps back

Så känner jag inför att åka tillbaka till Dallas imorgon.
Har haft det underbart här i Chicago och jag och Evelinn har haft det så mysigt med "egen" lägenhet och allt, och det känns lite motigt att åka tillbaka imorgon och börja jobba på måndag.
Men nu ser vi framåt och kommer ha en riktigt rolig tid i Dallas. Snart börjar jag till och med räkna neråt och har redan börjat tänka på vad jag ska hitta på när jag kommer tillbaka till Sverige. För det gör jag, vill jag lova.

Igår var vi på en hop on hop off-buss och fick se allt man behöver se i Chicago!
Här har vi utsikt från the Navy Pier

Utsikt från Willis Tower


Nu blir det mat!
X

Shake it up CHICAGO


Nu kommer en update live från Chicago!

Har än så länge haft en helt underbar semester och jag njuter som bara den. Idag har vi haft en riktig slappardag vilket har varit välbehövligt som tusan. Vi sov ut till lite drygt 9.30 och jag kom inte ihåg senast jag gjorde det. Kom inte ihåg senast jag hade en slappardag heller för den delen, för när man väl är ledig på helgen försöker man göra så mycket av den och ränna lite överallt för att man bara inte ska "slösa bort" en helg, så jag kan meddela att det var riktigt skönt.
Imorgon blir det gymmet igen och ränn på stan. Om vädret tillåter funderar vi på en Hop on-hop off-buss så vi får lite sightseeing och turista lite i staden. Vi tar det lite som det kommer, samtidigt som vi får se mycket ändå, men det är så skönt att inte känna att man måste stressa, för det blir lätt så när man åker till en stad och ska få ut så mycket som möjligt av den korta tid man är där, så då far och flänger man hit och dit och man hinner aldrig riktigt koppla av och njuta av semestern. Nu känner jag verkligen att jag kan göra det.

Min semester började ju i Minnesota uppe i norr där min värdfamilj egentligen kommer ifrån. De flyttade ner till Texas för nästan 3 år sedan pga jobb. Så vi bodde hos min värdpappas föräldrar och jag måste säga att jag verkligen trivdes där uppe. Det kändes nästan som att jag hamnat i Sverige då det är mer skog, mer kullar och friskare luft än nere i Texas. Det var verkligen fint där och jag åker mer än gärna tillbaka dit och hälsar på! Efter 2 sköna dagar där med familjen åkte jag vidare till Chicago och Evelinn för att stanna här resten av veckan. Vi bor i en fantastiskt fin lägenhet på 25e våningen i downtown med utsikt över staden. Evelinn's moster och morbror bor nämligen här och åkte tillbaka till Sverige igår så vi har just nu lägenheten för oss själva. Stort tack till dem och deras underbara gästvänlighet.

Chicago är fantastisk och en fin storstad som inte känns lika stressigt och tröttsamt som t.ex. NYC. Jag älskar NYC, men det är lätt att bli stressad eftersom allt är så rörigt och stort, medan Chicago är mindre och lugnare liksom. Fint är det iallafall!





Love from Chicago!
X

hej hej hemskt mycket hej

Hej, jag heter Johanna och är Au Pair i Texas. Minns ni mig?

Nu är det långt mellan mina blogginlägg, men det är dels för att jag inte har så mycket att skriva om och dels för att jag försöker ta vara på den fantastiska tid jag får spendera med mina värdbarn från 08.00-19.00 om dagarna...............  
Nä, nu är jag inne i en längta-hem-period och jag blir avis på alla rosépremiärer och parkhäng och allt vad det innebär med svensk sommar. Hör att ni har +30 hemma?!

Som tur är har jag syrran här så min hemlängtan försvinner lite! Idag ska vi göra manikyr och shoppa lite vilket ska bli underbart!

Nästa vecka åker vi till Minnapolis och sen drar jag vidare till Chicago med Evelinn i 5 dagar och ska njuuuuta som bara den av semester!!


X


Kortvecka

Här händer det inte alltför mycket, mer än det att det bara blir varmare och varmare. Det är skönt till en viss grad, men när man har en svart bil med svarta skinnsäten som står ute i solen (det finns ingen skugga) är det inte så jäkla skönt när man måste köra värsta tiden på dagen. Runt 3-4 på eftemiddagen börjar det bli som hetast och tror det toppar runt 5. Nä, vid dom tillfällena har jag fasiken rätt att klaga. Bränns ju när man sätter sig..

I övrigt har jag haft kortvecka den här veckan då det var Memorial Day här i USA där man hedrar dom som har dött i krig. Det är en röd dag och alla var lediga vilket även jag fick vara. Inte dåligt att vara ledig en måndag, men det har känts som att denna vecka varit dubbelt så lång. Skönt med fredag imorgon iallafall! DÅ ska jag njuta av min sista lediga förmiddag för imorgon går pojkarna på sommarlov... Yay....

Och förresten! Har jag sagt att min syster ska komma hit? Iallafall så kommer hon hit redan nästa vecka och det ska bli sjukt kul att få träffa henne igen! Hon kommer på torsdagkväll och stannar över helgen sen åker hon vidare till Chicago för att göra en roadtrip mot New York! Det får mig att tänka på att jag åker till Minneapolis om bara lite drygt 2 veckor. Yay!!

Syster & jag!



Nu ska jag ta en dusch och lägga mig i sängen för att kolla på basketfinal, match 2:7. Go Mavs!!!
X

Johanna Persson

Courage Faith Strenght Hope Love

RSS 2.0