Belief makes things real


På tisdag ska vi på konsert, Matilda, Linn & Jag!
Vi ska kolla på Gavin DeGraw och efter att ha lyssnat på hans nya skiva är jag fast. Har varit det innan också (har en textrad från en av hans låtar tatuerad i nacken) och har lyssnat på han en del innan, men den nya skivan är grym! Perfekt bilskiva!

"Well, everybody hurts. That's where we're all the same"
X

Texas Rangers, for the win


Ligger i sängen och kollar på baseball. Mitt lag är nämligen i World Series vilket innebär att de är ett av de två bästa lagen i hela serien och spelar just nu final mot St Louis. Ikväll är det match 6 och ställningen är 3-2 i matcher till Rangers så vinner de ikväll, vinner det hela alltet! Crossing fingers.

Skulle vara sjukt kul om de vann för då har Dallas hållit i Super Bowl (am football), vunnit NBA (basket) och isåfall också vunnit MLB (baseball).
Sportigt!

Önskar det kunde gå bättre för Örnsköldsviks sportverksamhet också!
X

Sweet 6th


Idag har jag knappt jobbat något för min värdmamma har varit hemma och Herren i huset har fyllt 6 år idag!
Han fick en massa paket med mestadels lego i och det tog ca 3 minuter innan han hade öppnat alla paket och jag tror det gick lite för fort för när det var klart ville han nog öppna fler paket. Har aldrig sett killen så glad förut så det var en bra dag!

Annars då..
Imorgon kommer Amanda, au pairen innan mig, hit. Det ska bli kul att få lite sällskap på dagarna! Sen får jag en anledning till att shoppa då hon förmodligen kommer vilja shoppa en hel del while here. Har dock precis packat ihop en hyfsat stor låda med massa kläder, skor & väskor som är ganska tung så frågan är om jag borde...

På lördag kommer ÄNTLIGEN Skåne tillbaka från dumma Florpan! Nu har båda mina vapendragare varit ifrån mig alldeles för länge, så det ska vi ändra på till helgen.

X

Gorgeous

Dagens nagellack:
Gorgeous


Förresten, mina kära läsare och vänner. Om det är något ni skulle vilja beställa här ifrån USA, som inte går att få tag på hemma eller bara är betydligt billigare här borta, säg bara till så ska vi se om det finns någon plats i resväskan när jag åker hem!
X

123

Idag är det 1 månad kvar tills Thanksgiving
Idag är det 2 månader kvar tills Juldagen som firas här i USA
Idag är det 3 månader tills jag lämnar USA

25e Januari sätter jag mig på ett plan mot Stockholm!
Jag kan inte hålla mig från att berätta alltså. Hade lagt upp värsta planen om att överraska alla och bara dyka upp från ingenstans och säga tjena. Men jag kan som sagt inte hålla mig.

Det bästa är att Amanda har bokat sin resa nu!!!!!!!!!
Den 17e Januari möts vi upp i äpplet och spenderar en vecka där innan vi kommer hem till Ö-vik på torsdagen den 26e.
Jag har inga flygtider än och är inte garanterad att få åka hem det datum jag önskat, men förmodligen kommer jag få det och jag hoppas att vi landar i huvudstaden hyfsat inpå varandra så att kan vi bränna av med high coast upp till Ö-viket asap. ♥


Gumman, snart ses vi igen! Längtar efter dig och din stad..


X

True story




Jag önskar att jag var modig nog att bara släppa allt och följa allt som står på den där listan. Är man inte nöjd med något måste man ju faktiskt ändra på det själv. Trivs man inte på jobbet så är det ju bara att sluta. Res ofta, att bli vilsen hjälper dig bara att hitta dig själv. Gör det du älskar, och gör det ofta. Om du letar efter ditt livs kärlek, sluta. Den kommer vänta på dig när du börjar göra det du älskar. Lev din dröm och dela din passion. En del möjligheter får du bara en gång, ta tillvara på dem.

En del saker på den där listan har jag redan gjort, och en del gör jag, vilket jag är stolt över mig själv för. Fortfarande måste jag ta två steg extra och bara kasta mig ut där. Vågar man inte, vinner man inget.
Life is short. Too short.
X

84 - Baby, I'm not like the rest


Min garderob har ju faktiskt expanderat en aning sen jag kom hit fastän jag själv inte märker det, men jag kan inte förneka det längre då jag sett bilderna på garderoben när jag kom hit och nu, 9 månader senare.
Nedan kommer lite bilder på mina senaste inköp!

Allt från älskade Forever21

Nya kängor från Steve Madden! Sjukt sköna. Vad tycker ni?


Nu blir det sova! Ska upp och iväg på gymmet direkt efter pojkarna blivit droppade på skolan. Har inte varit där på 2 veckor nu...
X

Grand Canyon, Arizona


Sitter på ljugarbänken på Route66 en vanlig fredag..

Alla staterna Route66 gick igenom. Texas ♥

-Where are you from?
-Sweden
- Oh, there is gratis kaffe!
Haha, skön snubbe som berättade att Vigor Sörman från När&Fjärran varit där i hans butik och hälsat på!

Här kommer en drös med bilder från själva Grand Canyon och jag låter dem tala för sig själva. Njut!


Blir lika tagen varje gång jag går igenom bilderna och kan inte riktigt förstå att jag varit där. Det är svårt att få på bild hur mäktigt det faktiskt är, för ögat får ju trots allt de bästa bilderna. Det enda råd jag har till er som vill uppleva den bilden är att åka dit! Jag hänger gärna på en gång till!
Hade en fantastisk semester med min storebror Joakim och hans fru (!) Nicole! Det var så roligt att se dem igen och jag längtar tills jag får komma ner till Göteborg och se nya lägenheten. Längtar även till våren/sommaren då nya äventyr väntar! Tack ♥

Las Vegas, Nevada


Okay.. where to begin?
Var inte bara i Las Vegas utan även i Nevada, Grand Canyon, Arizona, New York, Paris, Egypten, Monte Carlo m.m. förra helgen!
Inte på riktigt då, men Las Vegas är som en fantasivärld med alla möjliga plaster från världens alla håll och kanter! Det är kul att se och uppleva hela den här världen, men en helg räcker och man är ganska nöjd efter det. Jag åker dock gärna tillbaka vid ett senare tillfälle i livet och tar med mina tjejer, för det är verkligen ett ställe alla borde besöka någon gång i livet.

Bildbomb!

Brooklyn Bridge 

New York New York

Casinot inne i NYNY

Lirar lite enarmad

777 number of the...? Inte var det winner iallafall.
 
Posé

Gumman! (Internskämt efter senaste besöket i NYC, då Johanna fick för sig att kalla gudinnan gumman... no comments på den, ha.)

MGM

Sunset

Storebror Joakim

Påväg till skylten hamnade vi på gratis konsert med Good Charlotte!

Obligatorisk bild

Snygga!

Grymt fin vattenshow vid lyxiga Bellagio

Osv osv osv

Paris i bakgrunden

Varpå grymmaste showen ever (har aldrig varit på en show innan men..) med Jabbawockeez som vunnit America's Best Dance Crew och gjorde verkligen skäl för den titeln. Roligt, underhållande och talangfullt!

Finaste gifte sig! Varför inte gifta sig när man väl är i Vegas? Kärlek


Next up; Grand Canyon!
X

Slut på en era


Har gjort en ny emailadress. Känns väldigt konstigt.
jonna_rules har följt mig ända från start och jag kommer INTE ta bort den, kommer aldrig på frågan, men det känns som att om man ska börja söka jobb, skola osv osv, kanske det är på tiden med en liiiite mer seriös email. Eller vad tycker ni? jonna_rules är ändå jäkligt fin alltså... :')
X

Sjuk vecka. Sjukvecka


Sen jag kom hem från Las Vegas har jag inte gjort mycket annat än att bara varit hemma, både under dagen då jag varit ledig, och under kvällen när jag slutat jobba. Har varit förkyld, trött och allmänt hängig och gick och la mig tidigt igårkväll för att få en lång natts sömn, men det hjälpte visst inte. Nu har jag huvudvärk istället och den är inte nådig. Får igen för hela året som jag varit frisk under, peppar peppar, och tackar för det, men hade nog hellre delat upp denna huvudvärk i ett par gånger istället..
X

87


365 - 278 = 87

Om 87 dagar lämnar jag Dallas och åker till New York City igen! Känns galet att det är så lite tid kvar.. Jag längtar dock. Längtar till äpplet, Manhattan, storstadspuls, att känna lugnet och bara vara. Koppla av. New York fick mig in i ett konstigt men skönt lugn och jag visste att jag var tvungen att åka tillbaka dit igen innan jag åker hem. Det bästa är även att en av mina bästa kompisar, Amanda, kommer och möter upp mig där för att spendera en fartfylld vecka i NYC med mig. Kommer bli oslagbart. ♥ 

One day Two weeks Three months

Visst berättade jag om att det kom en hel drös med svenska au pairer hit för ett tag sen? Malin och Linn hette dom tjejorna och vi har umgåtts några gånger, men tyvärr trivdes inte Malin i sin värdfamilj så hon gick in i rematch för 2 veckor sedan och har nu hamnat i en bättre familj strax utanför Manhattan!

Alltså, vissa människor har ju något stort fel uppe i huvudet. Förstår inte hur man kan behandla en annan människa på det sätt som Malin blev behandlad på. Och det värsta är att mamman är svensk..?
Ödet hade som tur andra planer för henne och nu verkar hon trivas bättre. Vi hade en ses-igen-middag/födelsedagsmiddag på *trumvirvel*... Cheesecake Factory för Malin som både fyllde år och blev avtackad för sin tid här i Texas.

Malin och jag

Mattan och Linn



Idag har jag haft en bra dag och inte slösat bort mina lediga timmar mitt på dagen på att inte göra någonting. Käkade frukost i lugnan ro när pojkarna hade åkt till skolan runt 07.30. Sedan städade jag hela rummet och vek ihop alla kläder som låg i högar på golvet, på fotöljen och inne i garderoben. Städade badrummet och satte igång en tvättmaskin och stökade allmänt bara bort alla småsaker och krafs som legat huller om buller i rummet. Bäddade sängen (!!) vilket jag inte har gjort till en vana när jag stiger upp på morgonen.. Ser fint ut dock!
Sedan tog jag en dusch, fixade iordning mig och åkte sedan och hämtade upp Linnea, som ytterligare är en ny svensk tjej som även är i min grupp. Jag har hittills varit enda svensken så det kan bli kul med någon bekant på mötet. Så vi åkte till Northpark (galleria) och strosade runt lite och brunchade/lunchade. Surrade om allt mellan himmel och jord och det var väldigt trevligt att träffa henne!

Nu har Skåne anlänt till Dallas och det var så himla roligt att äntligen få träffa mamma och pappa Skåne! Grymt härliga människor och jag längtar tills jag och Evelinn åker ner till Danma... jag menar södra Sverige, hehe, och får käka lite hümmmmmer! Tråkigt nog (för mig) åker Matilda och hennes päron till Florida i en vecka imorgon, så jag får försöka sysselsätta mig på annat vis. Kommer sakna skåningen min och saknar värmlänningen min så det inte går att förklara! Snart är jag hemma igen och det ser jag framemot.

Nu har jag målat om naglarna igen och ska lägga mig i bingen!
Sov gott ni fina,
X

Att gå eller inte gå, det är frågan

Okej, vad dålig jag har varit som i princip inte gjort någonting denna vecka. Inte laddat upp alla fina bilder, fastän jag haft tid, och inte gjort mycket för världen i övrigt.

Idag skulle jag dessutom ta mig ut på en promenad i det fina vädret som äntligen kommit hit till Dallas. Kallt på morgonen, men senare under dagen värms det upp och håller sig runt 20-25. Så nu när jag inte har någon feber och bara är lite förkyld med täppt näsa och lite hosta, tänkte jag att jag skulle gå ut och få lite frisk luft.
Har inte tränat på över en vecka och det både märks och känns vill jag lova.
Men det var banne mig otroligt svårt att komma ut på den där promenaden.
För tänkte jag gå med lillkillen till skolan, men då tog pappan honom istället eftersom att han åker bort i en vecka och faktiskt hade tid på morgonen, så där kom jag aldrig ut något. Så då bestämde jag mig för att vänta tills städerskan skulle komma, och så fort jag hade öppnat åt henne skulle jag ut! Nä, då kom något annat tydligen upp.. Vad för viktigt det var har jag ingen aning om..
Sen ringde mamma... också började One Tree Hill på tvn.... men då bestämde jag mig att nä, skärpning. När städerskan åker hem så får du bara lov att gå ut. Tror ni det hände? Nä.

Tillslut, när klockan närmade sig ett, drog jag iallafall på mig joggingskorna och ja, jag var ute! Jag gick en prommis och skönt var det. Att det ska vara så svårt att ta sig ut? Det är alltid lika jobbigt att ta sig till träning, men när man väl är där så är det hur kul som helst. Så tyckte jag om att duscha när jag var mindre. Jag ville inte alls hoppa in i duschen, men när man väl stod där var det ju hur skönt som helst!

Har tappat träningssuget också, fastän jag verkligen vill komma i form. Lite dubbla budskap på hur jag vill ha det egentligen. Börjar på måndag.. osv osv.

Kan bjuda på två bilder som jag laddat upp, så ska jag dra till med att jag lovar att få upp en hel drös med bilder innan helgen är över. Deal?

Las Vegas Strip by day

Vårat hotell Excalibur i bakgrunden av Frihetsgumman!



X

Imorgon är en annan dag


Nu har jag precis druckit en kopp te och ätit en halv grapefrukt för att försöka kurera mig lite. Ska alldeles strax lägga mig i sängen och somna tidigt ikväll så är jag förhoppningsvis piggare imorgon.
Happy days!
X

Tid

Här sitter jag i soffan och har precis kollat på ett avsnitt av One Tree Hill för femtielfte gången. För er som kollar var det avsnittet då Lucas och Lindsay skulle gifta sig och Jamie blir bortrövad av Nanny Carrie och jag vill bara skjuta kvinnan fastän jag vet att det bara är på låtsas.. Att man kan bli så berörd av en tv-serie? Grinar hejvilt när Jamie kommer in i rummet där alla befinner sig och Hayley's uttryck när hon ser sin son är ju helt obeskrivligt.. Ja, ni ser ju............ Annars då. Skulle lägga upp bilder och svara på en massa mail som blivit undanskjutna alldeles för länge (sa jag att tiden flyger iväg?) men här sitter jag på samma plats i soffan som jag gjort senaste 5 timmarna.. Och vad jag åstadkommit? Inte ett skit. Är förresten sjuk för första gången sedan jag kom hit också, så jag kan skylla lite på det, men herregud, det är sånahär dagar som får en att bara vilja ha en vecka kvar här istället för 3 månader. Till helgen kommer jag säkert säga annat, men helgerna klagar jag absolut inte på. Bara min vardag och mitt jobb. Ibland känner jag mig mer som en hushållerska än en barnvakt... Hur är det med er? Trivs ni på jobbet? "Men åk hem då", tänker väl ni. Nej, det tänker jag inte göra. Punkt. Det här är en del av processen och motgångar kommer. What doesn't kill you only makes you stronger. Yada yada. X

Vegas baby

Nu sitter jag på flygplatsen och har ungefär en halvtimme kvar tills mitt flyg lyfter. Har en lång resa framför mig eftersom att jag mellanlandar i Denver men tids nog är jag tillbaka i Dallas igen.

Har haft en riktig skön och rolig semester med Joakim, min storebror, och Nicole! Vi har bland annat spelat lite enarmad bandit, sett en grym show med Jabbawockeez, kikat på vattenshowen vid Bellagio, poserat vid "welcome to Vegas"-skylten, gratiskonsert med Good Charlotte, bröllop och sist men inte minst Grand Canyon!

Ska skriva mer ingående till veckan och ni ska få se massa bilder!
Sov gott fina ni!
X

Shining, shimmering, splendid

Här har ni en bild på naglarna, bilden gör hyffsad rättvisa på hur dom ser ut i verkligheten!


Älskar att måla naglarna och byter färg ungefär 1-2 ggr i veckan, är inte det avkopplande om något?
Det värsta med glitter är bara att det är så svårt att få bort från naglarna.. i-landsproblem..
X

It's like an angel came by and took me to heaven


“Missing someone gets easier everyday. Because, even though it is one day further from the last time you saw each other, it is one day closer to the next time you will”

Okej, så enkelt är det kanske inte, vissa dagar är värre än andra, men man får helt enkelt försöka tänka som så att ju fler dagar som går, ju färre dagar har jag kvar till att få träffa mina fina igen. ♥

Här sitter jag och målar naglarna och skulle kunna skriva en hel uppsats om allt som hänt sen sist jag skrev och hur jag har känt inför att tappat 1/3 av mitt liv här borta. Men inte idag. Kan säga som så att jag nog inte har förstått att Evelinn inte kommer tillbaka, för det är faktiskt ganska obegripligt. I love you, girl!

Annars då... Vad gör ni för något? Kan inte ni berätta för mig vad som händer förutom att vädret är dåligt. Det är liksom det enda man får höra... "Nu regnar det och är grinigt och grått och kallt osv osv osv". Ja, jag tycker faktiskt synd om er, men har bott i Sverige i 20 år så jag vet att den tiden kommer varje höst. Shake me up a little bit!
 
Här är nämligen vädret också dåligt, so feel free to rub it in my face.
Ösregn, men till er förtret tycker jag att det är supermysigt. Hihi. Köpte ett par nya pyjamasbyxor idag så jag ska inviga dem om ett par minuter. Tänkte om ni ville veta.

Sjukt snygga naglarna blev förresten. Målade först ett ljuslila lack och sen genomskinligt glitter ovanpå i 2 lager. Muy bien!

Joråsatte.. kanske borde lägga upp lite bilder snart? Vad tycker ni? Eller tycker ni något? Har inte lagt upp bilder från Austin än som är en månad tillbaka men jag kan ju kolla på dom på datorn så varför ska lägga upp bilder som tar 100 år att ladda då ingen vill se dom när jag kan göra något annat kul istället? Får inte ihop matematiken... För det är ju inte för mig själv som jag lägger upp bilder här på bloggen.
Men vill ni se dom lägger jag mer än gärna upp bilderna, kan dock tyvärr inte läsa era tankar... :)

Haha, låter jag bitter eller? Det är jag inte, är på riktigt bra humör och haft en lugn och skön helg. Impulstagit hål i örat bl.a. (Tänkte på dig då, fröken Emelie Parkman), tatuerat mig (en stor drake i färg på ryggen som går upp emot halsen), piercat mig i ögonbrynet, i näsan och läppen osv osv.

Känner för att babbla med någon men ni ligger ju alltid och sover vid den här tidpunkten så nänä, tänk inte på mig som sitter alldeles ensam här borta...

Nu ska jag sova och imorgon är pojkarna lediga från skolan så vi ska ha en heldag med en massa skoj tillsammans.. Hehe. Sen är det tisdag och back to normal igen. Sen onsdag och då åker familjen till Minnesota på kvällen. Sen torsdag och då åker jag till Las Vegas och får äntligen träffa Joakim & Nicole, som förövrigt är i NYC nu, AVIS. Sen fredag, och gissa vad vi ska göra på fredag? Ja, Grand Canyon och jag dör lite smått när jag tänker på det. Kanske dör på fredag helt enkelt.

Nämen nu får jag ju ge mig. Jag driver bara idag. Och jag har inte tatuerat mig, mamma.
God natt sa vi va?
XOXOXOXOXO

The day after tomorrow


Känner mig rätt tom faktiskt. Försöker att inte tänka på det men jag kan bara inte låta bli ibland. Det är heeelt otroligt hur man kan komma så nära någon (några) som man aldrig träffat förut och bara känt i mindre än nio månader. Helt fantastiskt! Och allt vi fått uppleva tillsammans är få förunnat. Vill inte gå och lägga mig för jag vill inte att det ska bli imorgon vilket innebär att det är ännu närmre till onsdag. Kan inte fatta att vi redan är här nu. Det var ju nyss Augusti och helt plötsligt står vi i Oktober bara sådär.

Jag har verkligen blandade känslor för samtidigt som min ena tredjedel lämnar, inleder jag alldeles strax 9 månader i USA med en tripp till Vegas. Det är mycket som är på tapeten i höst och jag tror det kommer bli en fantastisk tid här framöver med en massa skoj och samtidigt som jag saknar nära och kära vill jag inte hem till vintern än, vi har perfekt väder nu, och jag vill heller inte hem och ta tag i framtiden, för jag försöker leva i nuet så gott det går nu och den fritiden jag har här borta vill jag inte byta bort för tillfället. Det är isåfall jobbet jag är färdig med, men annars kommer jag verkligen att sakna allt man kan göra här borta och bara enkelheten att inte behöva betala varken mat eller hyra gör ju att man kan göra en hel del roligt, och jag vill verkligen passa på att göra så mycket amerikanskt som möjligt medan jag är här. Ska försöka klämma in en till konsert, ev Gavin DeGraw, basket, hockey och amerikansk fotboll, halloween-firande, thanksgiving och en massa annat! Lär bli en hel del shopping också...

Sen kanske jag kommer hem tidigare än planerat då jag inte längre har någon resekompanjon med mig under resemånaden. Var ganska inställd på att åka själv till NYC ett par dagar innan hemfärd, men har insett att det nog inte är så kul att sitta själv på ett hotellrum och ha en vecka kvar där när man nog helst av allt bara vill hem. Det hade varit annat om man haft någon med sig men vi får se. Det är verkligen berg- och dalbana för mig vad gäller den där resan.. Ena dagen vill jag åka och andra dagen vill jag hem direkt liksom. Svårt. Nu har jag bara en vecka på mig att bestämma hemresedatum så jag har inte all tid i världen att fundera kring det. Så ni kanske får se mig på hemmaplan tidigare än beräknat. Önskar falukorv, fil, mackor, ost, husmanskost, torsans pölsa och löskarra till maträtter.. Lika bra att förbereda er i tid inför vad som komma skall!

Nu sitter jag och skriver ur det tomma och ska väl gå och lägga mig innan ögonen faller i sömn. Det är bra nära nu, men jag vill inte sova. Jag vill bara inte det, trots att jag somnar när som, i sittande position om det så krävs..

Ha en fantastisk fin dag kära du!
XX

Johanna Persson

Courage Faith Strenght Hope Love

RSS 2.0