Jesus loves everybody


Igår hade vi besök i garaget i form av en liten ödla och det tog ett tag innan vi fick honom ut därifrån. Idag när vi skulle gå ut i garaget och spela lite baseball säger lillkillen såhär..

O: I don't like lizards.. Nobody likes lizards..
J: Well.. I guess somebody likes 'em

Efter en stunds tänkande säger han:

O: Hm.. Yea.. Jesus loves them!


Plutten då.. Dom är ju för söta ibland! (Läs ibland)





New York, New York. You're gonna love it there!


Ja, vad ska jag börja med. Trodde inte man kunde bli så berörd av en stad, men hey, det kan man visst. New York City är helt fantastiskt och trots att jag tog en massa bilder, kan man inte riktigt förstå hur det faktiskt är genom att bara kolla på bilderna. Man måste ha varit där. Man måste ha sett det med egna ögon. Man kan få fantastiskt fina bilder på alla skyskrapor och vyer, men det kommer inte ens i närheten av vad man ser med sina egna ögon. Helt fascinerad blev jag, och det tog emot lite att åka tillbaka till Dallas på söndagkvällen. Jag vill inte ens jämföra Dallas med New York, för det är inte rättvist i mina ögon, men om jag gillar Dallas, älskar jag New York. Efter bara ett par timmar i spöregn på Times Square var jag i paradiset. Här kommer en bildresumé från helgen! 

Vi klev av flygbussen och hamnade mitt i röran..

Vi begav oss upp mot Central Park och stannade till på M&M-store

Nämen, vad har vi här då!

Det regnade fortfarande när vi kom till Central Park..

..men vips så kom solen fram och valde att stanna där resten av kvällen!

Yay! Glada blev vi!

Fina Evelinn!

Lovely NYC!

Efter all gång genom Manhattan tog vi en kaffepaus på Starbucks!

Men hallå.. Emily.. Och vem är det då?

Shoppade på min favvobutik som vi för övrigt får till Dallas i Augusti.

Eftersom att solen kom fram bestämde vi oss för att kolla utsikten från Rockefeller Center!

Bilderna gör inte utsikten rättvisa..

<3

Vi åkte upp perfekt tid, vi fick se utsikten både i dagsljus och i skymning.

Jag njöt vill jag lova!

Johanna x2 & Evelinn. Underbara tjejer!

Times Square

Happy girls in a happy world!

På lördagen vaknade vi upp till fantastiskt väder!

Vi åkte downtown och gick på Brooklyn bridge!

Jag ville inte gå där ifrån...

Vi såg "kvinnan" på håll! Eller hur Johanna?

Mådde oförskämt bra där!

Found heaven in Soho...

Ännu lyckligare!

Hittade Carries trappa på vägen!

Åkte upp till Central Park och lunchade i solen. Fantastiskt!

Åkte till Gound Zero på söndagen och fick en rätt cool bild på början till vad som kommer ersätta de två tornen.
Högre och starkare ska det bli. You go America!!


Har haft en helt fantastisk helg med underbara tjejer och jag kan garantera att jag kommer återvända till NYC. Ska försöka övertala min värdfamilj att flytta dit...
Nu har jag fler saker att se framemot denna sommar och just nu älskar jag livet!

X

One hand in the air for the big city

Fick en ledig timme nu mitt på dagen då lillen åkte iväg med mor sin till Kindergarden. Han börjar nämligen på en ny skola nästa termin så de skulle kolla läget där.

Sitter och kollar One Tree Hill för femtielfte gången men jag kan bara in låta bli. Det blir ju nästan bara bättre ju fler gånger man kollar på det.. Ska måla naglarna och sen kanske man borde börja packa. Åker ju som sagt till NYC imorgon och det känns sjukt!

Denna gång ska jag vara mitt i smeten och inte se Manhattan på såhär långt håll. Wehoo!


X

Sleep over och en fantastisk helg

Ja, så kan man sammanfatta min helg som varit.
Det började i fredags med att vi, jag, Skåne (Matilda), Värmland (Evelinn) och Evelinns kompis Anna, som är här och hälsar på, möttes upp vid mallet och gick på Cheesecake Factory för att äta. Sedan åkte vi vidare till Skåne för filmmys i hennes fantastiska biorum. Vi hade sleep over hos henne och klev upp tidigt för att åka till Six Flags och spendera dagen där! Åkte en berg- och dalbana, som hette "New Texas Giant" och fick köa 2 timmar för att få åka så det blev det enda åket. Eller just ja, vi åkte merry-go-round också!
Vi hade en fantastisk dag där med mycket folk och fint väder. När klockan var runt 8 pm lämnade vi fältet och åkte förbi den största Am. Football-arenan i världen och även baseballarenan. Längtar tills jag får gå på en match av båda sporterna! 
Vi hade moviemys och sleep over även denna natt och på söndagen åkte vi till Grapevine på en festival som Skånes Au-pairmöte var. Efter det åkte vi 4 till Stockyards och strosade runt lite.
Har det så himla bra och så himla roligt med tjejerna och redan nu har vi börjat spåna på en roadtrip i Sverige nästa sommar. Men först ska vi göra en massa roliga roadtrips här runtomkring. Louisiana, Arkansas & Oklahoma är de stater som ligger närmast och dem ska vi nog hinna med!

Men först ska jag till en annan stat redan på fredag. NEW YORK HERE I COME!!!

Welcome to Six Flags Y'all


















Passade ju som handen i handsken... me and Kobe!





Lycklig var ordet!
X

Happy girl in a happy world

Okej, vart börjar vi? Jo, min kära mor var ju här for, herregud, 2 veckor sen! Tiden flyger iväg när man har roligt. Hade det lite jobbigt dagen hon åkte hem igen och dagen efter, men sen gick det över ganska fort, dels för att jag bor i en fantastisk familj och dels för att jag har haft turen att träffa så himla fina vänner här borta. Fastän man klagar och längtar hem vissa stunder går det upp för mig ibland hur jäkla bra jag har här borta. Jag har möjligheten att göra så himla många roliga saker och det är jag väldigt tacksam över. Sen är det ju faktiskt tack vare mig som jag faktiskt sitter på andra sidan jordklotet. Kan iallafall säga att jag är lycklig av att få vara här!

Här kommer lite bilder från när jag och mamma var i Fort Worth och Stockyard plus en bild från när vi åkte förbi huset där tv-serien Dallas spelades in!

Stockyards!









Dallas-huset i Southfork


Next up; helgens sleep over!
X

Sakta men säkert

Herregud vilket dåligt bloggande!
Har inte ens skrivit om vad jag och mamma gjorde när hon var här och jag har hundratals bilder som är tagna men bara ligger på sd-kortet i kameran.. Dåligt! Nu la jag iallafall in bilderna i datorn vilket är en början. Imorgon får det bli lite uppdatering!

Nu har jag nyss kommit in från en riktigt skön springtur! Ska hoppa in i duschen och sen gå och sova för imorgon ringer väckaren 06.30 för morgonprommis innan jobbet och gym..


Här får ni ett smakprov på vad vi gjorde i helgen, förövrigt en fantastisk helg med mina favoriter Värmland och Skåne måste tilläggas!



Nu blir det bingen,
X

Time flies by so fast, too fast


Ja, nu är det redan en vecka sedan min mor lämnade landet och flög hem till, inte längre så kalla, Sverige. Vet ju att ni har den bästa tiden, vädersmässigt, framför er och jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk. Okej, inte bara lite. Svensk sommar är ju ändå svensk sommar, och det är ju den man ser framemot resterande delen av året. Man ser framemot 3 månader av året då resten, för det mesta, bara är grått och trist. Så, jag förstår att alla börjar le lite extra, plocka fram alla sommarkläder man lagt undan för vintern och i allmänhet går ut mycket mer för att njuta av det härliga vädret.

Jag ska inte klaga på värmen här för tillfället, för vi har haft ganska många kanonfina veckor den senaste tiden, med några få undantag av kyla, regn och storm. Just nu är det "bara" +20 grader och mulet, vilket känns kallt om man jämför med vad som varit. Hade jag varit i Sverige nu hade jag funderat på stranden eller något annat somrigt, men jag antar väl att man anpassar sig efter klimatet och miljön för här går man inte ut mer än vad man måste. I och för sig gör man inte ens det när värmen kryper på, vilket vi svenskar inte alls är vana vid. Nä, en annan får ju dåligt samvete om man stannat inne en hel dag som varit solig.

Här i Dallas är tydligen sommaren olidlig och jag tror inte jag riktigt fattat hur varmt det verkligen kommer vara. Folk varnar en att man inte ens vill vara här och att gå ut är en omöjlighet om man inte vill brännas/svettas ihjäl. Så låter det iallafall om man ska tro på dem som bor här.
"Oh, is this your first summer here in Texas? Gosh, it's gonna be horrible, you don't even wanna open the door.."
Tack för varningen...
Därför saknar jag den svenska sommaren lite extra, för jag vet ju hur fin den kan vara när den är som bäst.

Här är bästa platsen på jorden..



Ha en fin dag/kväll ni som läser där ute!
XX

Live Love Laugh

Saknar mina fina vänner extra mycket idag. Har haft en upp och nervänd dag, men såna kommer ibland, vilket jag är väl medveten om. Samtidigt som jag saknar mina vänner där hemma är jag oerhört tacksam över att ha hittat så fina vänner här borta på andra sidan också. Evelinn & Matilda, ni är guldvärda.

Miss you guys!!


Fick precis hotell till New York bokat. Skönt!! Om 2 veckor åker jag och Evelinn till NYC för att möta upp finaste Johanna (som åker från Ohio) och ha en grymt härlig weekend i äpplet! Sen hoppas jag få bokat min resa till Minneapolis & Chicago nu i helgen också, så att det är klart. Mer info kommer...

X

Long time no see..


Huvva, har haft en bedrövlig förmiddag idag..
Vaknade upp imorse som vanligt och kände inget speciellt egentligen. Visste ju att mamma skulle hem och allt, men det gick inte upp för mig förrän hon checkade in på flygplatsen och vi skulle skiljas åt när hon skulle till gaten. Då brast det. Bilresan påväg hem var en plåga. Sedan dess har jag fått gråtattacker lite nu och då och så fort jag tänker på henne eller något annat sorgligt börjar jag lipa. Alla lugna låtar på radion får mig att tänka på henne. Städerskan frågade hur jag mådde. Owen's speech teacher frågade om jag blev ledsen när hon åkte. "Näeerå, det gick bra.." 
Inte nog med det. 
Sitter bredvid en 5-årig kille (förövrigt världens goaste) som är hur glad som helst mest hela tiden, vill leka och bara busar heeeela tiden så det sista jag vill är att visa mig sårbar inför honom. Det går ju inte. Nä, fy vad jobbigt det här var. Är inte ensam, men känner mig bara lite ensam just nu. Mamma är ändå mamma. Bara vetskapen av att jag förmodligen inte kommer att få träffa henne igen på minst 8 månader är olidlig.

Tillåter mig själv att ha en riktig lipardag idag och börjar på nytt imorgon. Nu börjar jag även om på nytt med min träning. Har kommit ur spår senaste tiden. Har varit förkyld senaste veckan vilket passade bra då jag förmodligen inte hade gått på gymmet iallafall eftersom mamma var här. Så nu börjar vi om igen... Zumba first up tonight!


Har en hel del att skriva om och en hel del bilder att lägga upp från senaste veckan så jag ska komma ikapp med det också. Har iallafall haft en underbar tid med min mamma.

X

FC Dallas vs. David Beckham


Lite ledsamt inlägg nedanför, men nu har jag fått skriva av mig iallafall och det känns lite bättre. Kollade igenom lite bilder och kom ju på att jag var på fotbollsmatch i söndags!

Behöver jag säga så mycket mer än att han är en av världens snyggaste män? Bra fokus där av mig. Fotboll var det vi skulle kolla på ja...
Såg inte så mycket av matchen, främst pga att det var typ +10 grader, regnade och blåste stormvindar så vi åkte hem igen efter typ trettio minuter. Men jag fick iallafall se David Beckham. Mmhm-mm.





Aha Mhm!!
X

Johanna Persson

Courage Faith Strenght Hope Love

RSS 2.0